A Cup of Travel Project: Taber Café, Barcelona





Είναι γνωστό ότι η Βαρκελώνη είναι η μεγάλη μου αγάπη, οι μεγάλοι δρόμοι της, οι φιλόξενοι κάτοικοί της, τα μεγάλα πράσινα πάρκα, η υπέροχη παραλία της, η μοναδική αρχιτεκτονική της, τα γραφικά στενά της. Ναι, καλά το κατάλαβες, είναι η πόλη όπου θες να χαθείς, να περπατάς χωρίς να κοιτάς χάρτη -η απόλυτη δικαιολογία στο γιατί χάνομαι στο Barri Gòtic κάθε φορά- και φυσικά να πραγματοποιήσεις τον απόλυτο στόχο κάθε solo traveler: να γίνεις ένα με τους ντόπιους.

Η αλήθεια είναι ότι στην Βαρκελώνη δεν θα μείνεις ποτέ solo, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των καλοκαιρινών φεστιβάλ μουσικής όπου η πόλη γεμίζει με κόσμο από κάθε χώρα και ήπειρο. Για να μην καταλήξεις όμως να πίνεις την σανγκριά σου στριμωγμένη σε κάποιο τουριστικό μέρος, σου έχω τον απόλυτο οδηγό για να φας καλά χωρίς να ξοδευτείς φυσικά, ξεκινώντας με ένα μικρό café-διαμαντάκι.

Μπορεί να σου πάρει λίγη ώρα να το βρεις (προφανώς και χάθηκα με το χάρτη στα χέρια για ακόμα μία φορά) αλλά το μικροσκοπικό Taber Café και τα γλυκά του θα σε αποζημιώσουν. Για να σε πείσω ακόμα περισσότερο, να αναφέρω ότι οι ιδιοκτήτες του είναι Ιταλοί, κάτι το οποίο βγαίνει και στις τάρτες/τούρτες/γλυκά τους, τα οποία θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ίσως και κάποια από τα ωραιότερα που έχω φάει.


Δεν είναι μεγάλη οπαδός της σοκολάτας αλλά η τούρτα σοκολάτα του Taber ήταν ένας οργασμός στο στόμα και αν δεν το έχεις ήδη βάλει στη λίστα σου για το επερχόμενο ταξίδι σου στη Βαρκελωνάρα….. συγνώμη αλλά μόλις έκανες ένα τεράστιο λάθος.











Taber Café: Carrer del General Álvarez de Castro, 5-7, 
08003 Barcelona, Spain

Comments